Test izdelka: krema FUDEREX

Test izdelka: krema FUDEREX

Mokra in hladna jesensko-zimska sezona je izziv za številne lastnike konj. Ne samo, da potrebujete več motivacije za gibanje zunaj v tem umazanem vremenu, ampak se morate znova boriti tudi z boleznimi. V tem času zelo dobro znano - rape!

To je posebna kožna bolezen, ki jo povzročajo bakterije. Običajno se pojavlja v predelu gležnja, lahko pa tudi na drugih mestih. V večini primerov so na okuženem območju rdečica, pustule, kraste ali predeli brez dlak in razdraženi predeli. Vzroki so lahko zelo različni.
Ker je lahko še posebej nadležna, je zelo pomembno, da jo prepoznamo in čim prej poskrbimo zanjo.

Ena od možnosti zdravljenja ali preventive je krema FUDEREX znamke NutriLabs. Formula vsebuje cinkov oksid in lanolin, ki sta odlična za zaščito pred vlago. Poleg tega dodano žveplo pomaga pri regeneraciji kože.
Da bi dokazali, kako učinkovit je izdelek, smo se odločili, da ga preizkusimo za vas.


Testni konj Heidi

  • Starost: 18 let

Heidi je kobila, ki večino časa preživi v hlevih in na pašnikih. Kot si lahko predstavljate, so tla pogosto vlažna, zlasti v zimskih in jesenskih mesecih. Zato Heidi pogosto trpi zaradi rap, pordelosti in krast.

Heidi pred uporabo kreme FUDEREX:

Že po treh dneh je na Heidini koži vidna razlika. Skoraj popolnoma so izginile kraste, koža pa se zdi manj razdražena. Zaradi varnosti smo Heidijinim sklepom na nogah dodali več kreme. Rape se od takrat niso več pojavile.

Heidi 3 dneh uporabe kreme FUDEREX:


Preizkusni konj Crimetime

  • Starost: 7 let

Crimetime je v boksu in gre vsak dan na izpust. Jeseni in pozimi so tla, po katerih hodi, zelo blatna. Zato tudi pogosto trpi zaradi rap. Pred zdravljenjem so bila prizadeta mesta vneta in okužena. S kremo je bilo res mogoče zmanjšati obseg inkrustiranih površin, vendar bolezen žal ni bila popolnoma izkoreninjena.

Pred uporabo kreme FUDEREX:

Tukaj se je krema FUDEREX uporabljala približno 4 tedne. Na žalost okužba ni popolnoma minila, kot je bilo to v primeru kobile Heidi. Kljub temu je opaziti izboljšanje. Dejansko so se prizadeta mesta zmanjšala, noga pa je videti bolje.

Po uporabi kreme FUDEREX:


Zaključek:

Plesen in rape se lahko pojavijo v različnih oblikah in imajo na vsakega konja drugačen učinek. Najpomembneje je poiskati vzrok in ustrezno negovati prizadete dele kože. Na podlagi naših pozitivnih izkušenj lahko kremo FUDEREX vsekakor priporočamo kot podporo za obstoječe rape ali kot preventivni ukrep za konje, ki so občutljivi na rape in podobne kožne bolezni.