Test izdelka: Hoof Support

Test izdelka: Hoof Support

Kopitni rog konja je sestavljen iz različnih struktur in ga oblikuje telo samo. Pri tem ima glavno vlogo beljakovina keratin, ki tvori ogrodje. Da bi kopito dobro raslo, potrebuje dovolj obnovitvenih snovi. Pomanjkanje aminokislin, vitaminov ali mineralov lahko negativno vpliva na rast kopita, snov rogovja in elastičnost. Zato je še posebej pomembna uravnotežena in s hranili bogata prehrana.

NutriLabs Hoof Support peleti so sestavljeni iz strukturnega elementa kalcija ter MSM-ja in biotina. Poleg tega so formuli dodane številne pomembne aminokisline, vitamini in elementi v sledovih, ki podpirajo pomembne sintezne procese. Posebna formula ne le podpira rast kopit, ampak prispeva tudi k močni snovi rogov.

Toda ali izdelek izpolnjuje svoje obljube? Dopolnilno krmo smo tri mesece preizkušali na dveh različnih konjih.


Testni konj Bandera

Bandera ima ponavadi krhka kopita, ki rastejo precej počasi.

Bandera je že od samega začetka rad jedel pelete. Po določenem času je bilo opaziti izboljšanje strukture kopit. Po testni fazi so kopita zagotovo postala vidno bolj čvrsta in trda. Izboljšala se je tudi rast.


Preizkusni konj Glücksi

Težava pri Glücksiju je, da vleče svoje zadnje noge. Zaradi tega se njegova kopita hitro obrabijo in občasno izgubi tudi zadnje podkve. Tako so zadnja kopita pogosto zelo kratka.

Struktura kopita se po testni fazi ni veliko spremenila, vendar to načeloma ni slabo. Kopita so vsekakor rasla hitreje. To olajša reševanje njegovih težav v prihodnosti.


Zaključek:

Oba konja sta dobro sprejela pelete Hoof Support in pri obeh je bilo opaziti pozitivne spremembe. Zato dopolnilno krmo z veseljem priporočamo vsem lastnikom konj, ki imajo težave s kopiti.