Test izdelka: transportne gamaše

Test izdelka: transportne gamaše

Naši štirinožni prijatelji gredo včasih na pot, veterinarju, na turnirje, na treninge ali pa v drugo konjušnico. Skoraj vsak konj gre vsaj enkrat v življenju na vožnjo s konjskim priklopnikom. To ni vedno tako nenevarno. Ostri zavoji, vzvratna vožnja, hitro zaviranje lahko konju spodnesejo ravnotežje.

Ker prav občutljive konjske noge potrebujejo posebno zašcitno, je koristno, da so vedno na voljo prevozne gamaše. Tudi na kratkem odseku se lahko poškodujejo noge in drugi pomembni deli telesa. Ker ta oprema ne sme manjkati pri nobenem lastniku konjev, smo za test našega izdelka uporabili transportne gamaše Amigo iz podjetja Horseware Ireland.

Poleg privlačnih barv, sem takoj opazil, mehko notranjost iz flisa. Torej so transportne gamaše še posebej udobne.

Ker se umazanija med vožnjo vedno izdatno poveča, je območje kopita opremljeno z gladkim poliestrskim materialom. To lahko po uporabi enostavno očistite. Zahvaljujoč predoblikovanemu rezu lahko enostavno poiščete pravi položaj na konjski nogi. Kratki sprijemalniki Velcro omogočajo hitro in natančno zapiranje in odpiranje. Kar se mi zdi še posebej super, je majhen jeziček na koncu vsakega zaprtja. Torej je Velcro super enostavno in priročno. Poleg tega so znova postavili vizualni poudarek v ospredje.

Vožnjo v prikolici je transportne gamaše prestale brez zdrsenja.

Edino, o čemer moram razmišljati je krmljenje in ali gamaše v poletnih mesecih niso preveč tople.

Vendar glede prevoznih gamaš nimam slabe besede. Zelo so udobne in enostavne za uporabo. Hiter nanos in snetje sta še posebej uporabna pri živčnih konjih, ki ne želijo stati na miru. Veselim se naslednje turnirske sezone, kjer bo moj konj zagotovo bolj miren, zahvaljujoč elegantnim in prijetnim gamašam.

Ocena: