Nasveti glede nervoze med jahanjem

Nasveti glede nervoze med jahanjem

Članek je namenjen ljudem, ki si želijo jahati, pa se ob tem še vedno počutijo neprijetno in so živčni.

Jahanje je čudovit šport, vendar je veliko ljudi, ki postanejo živčni, takoj, ko sedejo na konja.

Nervoznost je nekaj povsem običajnega. Srečamo jo na vseh področjih življenja. Če sedite na 400-kilogramskem konju, en in pol do dva metra nad tlemi in poskušate konja usmerjati, da naredi to kar hočete lahko razumemo, zakaj so nekateri nervozni.

Ampak lahko kaj storite za nadzor lastnih živcev med ježo? Tukaj je nekaj idej, ki bi vam lahko prišle prav - in seveda, mnogi od vas so prišli do zaključka, da bi morali dobiti strokovno pomoč od zaupanja vrednega inštruktorja. Okoli tega ne vodi nobena pot; tudi če jahate že zelo dolgo.

Nadzirajte okolje

Najbolj očiten način, da vse osredotočite na uspeh, je ježa, kjer se vi in ​​vaš konj počutite udobno. Če se počutite varne v okolju, v katerem jahate, imate veliko boljše možnosti za sprostitev in sprostitev sklepov.

Seveda morate tudi slediti konju in se odpraviti tja kamor je konju všeč. Pa naj gre za mirno, zaprto dvorano ali pa travnik nekje na odprtem.

Vreme je prav tako pomembno. Če prisilite konja, da jaha v dežju, se zagotovo ne boste sprostili.

Torej gre za izogibanje situacij, katere vam povzročajo dodatne težave. Seveda to ne deluje vedno, vendar pomaga izjemno in se lahko počasi približujete vedno večjim izzivom.

Jezdite samo med vadbo

Samozavest prihaja z varnostjo in ta pride s prakso. Na žalost ni druge poti ali celo bližnjice. To samo pomeni vaja, vaja, vaja.

Obstaja veliko ljudi, ki jezdijo samo med treningom; dokler se ne počutijo dovolj varne, da bi lahko jezdili sami. In to je povsem v redu.

Opazovanje

Mnogi ljudje se najbolje učijo kadar opazujejo. Zato lahko dodamo vrednost, če opazujemo druge jahače. Vedno se lahko naučite nekaj od najboljših.

Jahanje "pravega" konja

Noben konj ni podoben drugemu. Vsak ima svoj značaj in zato bi morali izbrati konja, ki gradi našo samozavest. Nekateri konji so preprosto mirnejši od drugih, bolj uravnoteženi in zanesljivejši. Morda konj ni dovolj dobro usposobljen, da ustreza potrebam trenutka.

Seveda imajo šole za jahanje prednost, saj lahko pogosto izbirate med različnimi konji. Prav tako lahko nudijo dodatno pomoč.

Takoj ko se počutite bolj samozavestne in varne, si lahko še vedno zaupate, da sedete na drugega konja.

Uporabite dresurni povodec

Nimate bolj varnejšega občutka, kot če ima inštruktor konja na povodcu in na sedlu lahko poskusite, kar hočete. Vsaka minuta, porabljena na ta način, je lahko izjemno koristna, če si vzamete čas. Zlasti se lahko naučimo optimalne drže, kar olajša zmanjšanje napetosti v kasnejših časih.

Upočasnite hitrost

Če imate konja, ki se nagiba k prehitrim gibom ali ima preveč energije, ga morate jezditi počasneje. Tempo lahko zmanjšamo, dokler korak ni hitrejša od hoje ...

Ključ je, da lahko nadzirate hitrost. Potem je nenadoma veliko lažje izpustiti in uživati ​​v ježi. Potrebno je nekaj časa, da se naučite vse, kar potrebujete, vendar je za to kasneje lažje.

Uporabite vzorce

Da bi izboljšali lastne sposobnosti z dodatno pomočjo in da bi lahko trenirali odzivnost konja, se lahko jezdi s posebnimi vzorci. Ko boste vedeli kam iti, dajte konju ustrezna navodila. Naj konj dela in drži vzorce, ne glede na to, kaj si želi konj. Počasi, a zagotovo ustvarjate vedno več samozavesti.

Osredotočite se na najbolj pereč problem

Lahko je samo ena stvar, na kateri bi morali delati v tem trenutku. Zmožnost, da se osredotoči izključno na to, potrebuje vajo. Točno to je lahko ena stvar, ki razlikuje prijetno od živčne ježe. Morda se vaš konj ne bo sporstil, če boste uporabljali pripomočke za noge ali druge sitne stvar. Če se osredotočimo na največji problem, se lahko zgodi, da naša živčnost izgine, ko odpravimo težavo.

Pomoč prisotnosti

Če želite narediti nekaj, kar povzroči, da se počutite nezanesljivo, lahko zaprosite drugo osebo, naj stoji v areni. Ta ne potrebuje posebnih izkušenj. Samo, da je prisotna še ena oseba. To je lahko za vas in tudi za vašega konja pomirjujoče.

In to so bili nasveti. Naši nasveti o tem, kako zmanjšati svojo živčnost na hrbtu konja. Upamo, da boste lahko kaj od tega koristno uporabili. Želimo vam več zabave pri vaši naslednji ježi