Testiranje izdelka: odeja za muhe

Testiranje izdelka: odeja za muhe

Začel se je čas nadležnih žuželk! Še posebej se naši štirinožni prijatelji nenehno borijo z njimi. Ali v jami, pri vožnji, pri paši, pa tudi v hlevu - škodljivci so povsod. Danes so v ponudbi že številni izdelki za zaščito naših hišnih ljubljenčkov. Odeje proti muham, razpršilci za žuželke, muholovke, maske, in zaščita za ušesa ... Vendar seveda obstajajo tudi kvalitativne razlike. Danes smo natančno testirali Bucasovo odejo za muhe "Buzz-Off" Classic Cut.

Zelo klasična odeja za muhe, ki ne izvaja nobene dodatne funkcije, ampak učinkovito ščiti pred žuželkami in UV-žarki.

Material iz fino mrežast, je zelo robusten in odporen. Sprednje področje je posebej mehko podloženo in ima tri različne zapore za optimalen oprijem. Obstaja magnetno zapiranje, normalno zapiranje in zapiranje na zadrgo.

Po mojem mnenju je sprednja površina še posebej stabilna, varna in udobna. Na voljo je tudi dodaten trebušni del.

Na straneh je opremljen z elastičnim trakom. Elastični pas se prilega konjskemu trebuhu, ne da bi bil neprijeten za konja. To preprečuje žuželkam, da ne stisnejo med konjskim trebuhom in naprsnikom. Poleg tega, ker ščiti pred zdrsom (kot tudi obstoječimi nožnimi vrvicami in repnimi jermeni), se lahko odeja varno uporablja za pašnike. Osebno mi je všeč ta varianta, da so zaponke skrite in ne kazijo videza. Zgornji del trebušne prepone ni viden od zunaj in je pritrjen na notranjo stran dela. Če nekdo ne najde nobene koristi zanj, ga lahko popolnoma odstranite.

Vendar pa trebušni del s seboj prinese majhno optično napako: pritrjen je na območju, na katerem je napis Bucas na strani trebuha. Rezultat tega je, da se odeja na tem območju malo poveže in ni tako lepa in tekoča. Tudi nekaj, kar mi manjka, je zadnji del z znojsko funkcijo. Tako bi lahko bile rešene dve muhi na en meh. ;)


Moj zaključek:
Še posebej me navdušuje videz odeje. Na celotni odeji ni nobenih sponk in material je dobro izdelan. Tudi v smislu funkcionalnosti me je odeja prepričala. Na žalost je, ali resnično ščiti pred UV sevanjem, težko določiti, vendar je zaščita pred žuželkami zagotovo podana. Predlagam odejo vsem, ki cenijo lep videz in želijo svojim konjem ponuditi dobro in udobno zaščito. Če je konj še posebej občutljiv na muhe ali trpi zaradi težav s kožo, je bolje uporabiti ekcemsko odejo ali odejo z vratom in masko.


Ocena:

Optika


Funkcionalnost