Agrobs PreAlpin Fetura

Za optimalen uspeh pri vzreji

Izdelka proizvajalen nima več ponudbi
  • za nadgradnjo sena in silaže
  • z visoko vsebnostjo beljakovin
  • za konje, ki še rastejo

Slični izdelki:

Agrobs PreAlpin Compact
Agrobs Koruzni-cobs

Opis

Ustrezno hranjenje je bistvenega pomena za uspeh pri vzreji. Zato je treba količino krme in sestavo krme prilagoditi glede na stopnjo nosečnosti, ker nosečnost in dojenje povzročata reorganizacijo tokov hranil (npr. povečana potreba po glukozi pri proizvodnji mleka). Pogoj telesa je treba skrbno pretehtati. Prekomerno hranjene kobile kaže zmanjšano plodnost, ki se kaže v napredovanju cikla. Manj ciklusa ali povečanem pojavu dvojnih odsekov. Nasprotno, imajo kobile težave zaradi manjkajočih sestavin pri brejosti.

Ugodni in naravni pogoji za uspešno brejost so spomladi in zgodaj poleti. Mladi pašniki so sočni in bogati z beljakovinami in vitamini ter tako tvorijo osnovo za zdravo prehrano kobile in razvoj žrebeta.

Danes je zaradi gospodarskih razlogov običajno prednost predčasne brejosti. Vendar pa to prinaša tudi nekaj težav. Sveža pašna trava ni na voljo, običajna rezana vlakna (seno / silaža) lahko kažejo primanjkljaj v smislu kakovosti. Dolgotrajno shranjevanje zmanjšuje vsebnost vitaminov in ß-karotena. Druga pomembna točka pri vzreji kobiljega mleka je poleg količine beljakovin tudi kakovost beljakovin. Na dobrih travnikih s harmonično rastlinsko populacijo je na voljo ustrezna zaloga vseh nujnih aminokislin (beljakovinskih blokov).

AGROBS FETURA je sestavljen iz travniških trav bogatih z beljakovinami in trave iz Bavarskega alpskega vznožja.
Nadzorovano gojenje travnikov zagotavlja optimalno oskrbo kobile z esencialnimi aminokislinami, naravnim ß-karotenom in vitaminom E skozi vse leto.

  • iz več kot 60 različnih travniških zelišč in trav
  • bogato z ß-karotenom in vitamini
  • bogato z beljakovinami
  • visoka vsebnost naravnih elementov v sledeh
  • izredno veliki cobs 18 mm

Priporočen odmerek:
Dnevno 0,3 kg na 100 kg telesne mase za osnovno krmo. Krmite počasi ali namakate 1 kg z 1,5 - 3 litre vode.

Krma: Enojna krma za konje

Agrobs

Ocene izdelka

5,0 od 5 zvezdic
1 (100%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)
0 (0%)

1 ocena